Паста Карбонара

FavoriteLoadingДобави в любими
Паста Карбонара

Паста Карбонара

Порции

3

порции
Време за готвене

15

минути

Имате ли любима паста? А приготвяли ли сте Карбонара вкъщи?

Нека да ви споделя няколко лесни стъпки, за да получите чиния, за която всеки италианец ще ви разпрегръща ♥️

📍Гуанчале или свински бузи е идеалното за тази паста. Най-важното е да отделите кожата преди да нарежете. Гответе на тих огън, защото ако прегори ще горчи. Без добавяне на мазнина. Ако гуанчале отделят много мазнина, изсипете малка част настрана, за да не става прекалено тежка пастата.

📍 1 жълтък = 1 човек, като задължително едното яйце е цяло

📍 Пекорино Романо е типа сирене, който най-често се използва за Карбонара. Пармиджано Регано също, или комбинация от двете. Едното овче, другото краве 😉

📍 Много и прясно смлян черен пипер за тази паста. Карбонари всъщност означава въглища и една от версиите за тази паста е, че са били приготвяни от работници в мините като евтино, но силно засищащо ястие.

📍Не разварявайте пастата, оставете я алденте, за да й дадете възможност да се досготви с останалите продукти.

📍Когато добавите яйчената смес в тигана свалете от котлона и разбъркайте енергично, а от водата на пастата добавяйте колкото желаете да стане кремаво.

♥️ Не на последно място, заложете на точните продукти с качество и ясен произход, за да достигнете автентичен вкус. Тук с моите италиански приятели от @sapori.dragalevtsi сме ви приготвили подарък – посетете ги, напазарувайте на воля, а с магическите думи “гери10” на касата ще получите 10% отстъпка на сметката ви 😉 Посещавам магазини с италиански продукти, но тук има марки и качество, които няма да намерите никъде другаде в София.

      Начин на приготвяне

      • За пропорциите остана да споделя. За три порции използвам грубо половин пакет паста, около 250г. За тях добавям 100г гуанчале, 100г пекорино, 1 цяло яйце и 2 жълтъка, пълна ч.л. с черен пипер.