Киш с гъби и спанак 

FavoriteLoadingДобави в любими
Киш с гъби и спанак 

Киш с гъби и спанак 

Recipe by gerganaCourse: За обяд и вечеря, Закуски § Брънч, Солени печива
Порциипорции
Време за подготовкаминути
Време за готвенеминути

Тази рецепта е за всички, които търсят идея какво да приготвят за любими хора с повод или без. Едно намигване от мен с нея и като възможност да блеснете на предстоящите празници. Като посланик на @fino.bulgaria всеки празничен сезон ме предизвикват да ви предложа точно това – лесно, вкусно и запомнящо се ястие☺️

Кишът е типичен за френската кухня. Вкусен тарт с яйчена смес и сирена, месца/риби и зеленчуци. Има много вариации, а тази ми е една от любимите.

Съставки

  • 250г брашно (може микс или само бяло)

  • 125г масло на кубчета

  • 60мл студена вода

  • 1/2 ч.л. сол

    Начин на приготвяне

    • Размачкайте брашното със солта и маслото, добавете и водата и омесете до еднородно тесто. Завийте във фолио за свежо съхранение и оставете за 15 минути до час в хладилник. Пригответе си тава 28-31см диаметър макс за това тесто. Намаслете я, сгънете лист хартия за печене до триъгълник и изрежете диаметъра+страниците на формата. Срежете колкото е бордът по всички прегъвания и сложете в тавата. Разточете тестото на набрашнена повърхност и прехвърлете в тавата. Изрежете ненужното. Надупчете с вилица основата, покрийте с хартия за печене и тежести и печете на 180° с вентилатор за 15 минути.